E5 – LABORATORIJ ZA ODPRTE SISTEME IN MREŽE

Prosta delovna mesta za mlade raziskovalce in raziskovalke

Laboratorij za odprte sisteme in mreže Instituta “Jožef Stefan” razpisuje prosta delovna mesta Mladi raziskovalec/mlada raziskovalka na naslednjih področjih:

  • kriptografija in kibernetska varnost,
  • nove internetne tehnologije in storitve (npr. sistemi za upravljanje z zaupanjem in ugledom),
  • uporaba napredne podatkovne analitike, metod strojnega učenja in umetne inteligence za zagotavljanje modernih storitev omrežij in aplikacij na področjih varnosti in zasebnosti, zaščite kritične infrastrukture ter aplikacij pametnih energetskih omrežij.

K sodelovanju vabimo kandidate in kandidatke, ki jih zanima interdisciplinarno raziskovalno delo na katerem od navedenih področjih.

Laboratorij ponuja stimulativno, prijazno in fleksibilno okolje za delo, dostop do najnovejše opreme, usmerjeno mentorstvo ter sodelavce z bogatimi izkušnjami. Hkrati omogoča svobodo pri izbiri specifične raziskovalne teme ter sodelovanje z različnimi uveljavljenimi tujimi institucijami.

Postopek: O Podrobnejših informacijah o postopku prijave pišite nam na info@e5.ijs.si.

Splošne informacije: Institut “Jožef Stefan” (https://www.ijs.si) je največji raziskovalni inštitut v Sloveniji. Laboratorij za odprte sisteme in mreže (https://www.e5.ijs.si) ima dolgo raziskovalno in razvojno tradicijo na področju informacijske varnosti, računalniških omrežij, telekomunikacij in storitev in aplikacij informacijske družbe. Aktivnosti potekajo v okviru programa “Tehnologije interneta prihodnosti: koncepti, arhitekture, storitve in družbeno-ekonomski vidiki” in so vpete v mednarodno okolje.

demo

Laboratorij za odprte sisteme in mreže

  • Jamova cesta 39, 1000, Ljubljana
  • + 386 (0)1 477 3900
  • info@e5.ijs.si