E5 – LABORATORIJ ZA ODPRTE SISTEME IN MREŽE

OBZORJE 2020

Obzorje 2020 je največji program EU za raziskave in inovacije.

Laboratorij trenutno sodeluje pri treh projektih iz programa Obzorja 2020:

DEFENDER – Defending the European Energy Infrastructures. Naša naloga pri projektu DEFENDER je raziskovanje in razvoj rešitev na področju varovanja kritične energetske infrastrukture. Analiziramo varnostne grožnje in tveganja ter razvijamo rešitve za njihovo zmanjševanje. Varnostne rešitve bodo ocenjene v resničnem pilotskem okolju slovenskega operaterja prenosnega sistema ELES.

COMPACT – Coordination and Support Action Bridging Eastern and Western Europe for better social media regulation in a converged environment. Projekt izvaja obsežne raziskave o politikah in regulativnih okvirih ter prizadevanjih za predstandardizacijo v družbenih medijih za preprečevanje lažnih novic, sovražnega govora in na splošno motnje informacij. Laboratorij za odprte sisteme in omrežja vodi delovni sklop za politike in regulativne okvire, kjer je bila razvita in izvajana metodologija za preučevanje regulativne pokrajine v državah EU.

CONCORDIA Cyber security cOmpeteNCe fOr Research anD InnovAtion. Cilj projekta CONCORDIA je izgradnja evropskih varnih, odpornih in zaupanja vrednih ekosistemov. Naš laboratorij sodeluje z raziskovalnimi in razvojnimi dejavnostmi na področju upravljanja zaupanja, upravljanja identitete, e-zdravstvenih storitev in pametnih rešitev za preprečevanje in odkrivanje groženj na področju kibernetske varnosti.

demo

Laboratorij za odprte sisteme in mreže

  • Jamova cesta 39, 1000, Ljubljana
  • + 386 (0)1 477 3900
  • info@e5.ijs.si