E5 – LABORATORIJ ZA ODPRTE SISTEME IN MREŽE

Svetovni dan IPv6

Da bi spodbudili prehod na IPv6, bo 8. junija 2011 v organizaciji Internet Society potekal svetovni dan IPv6. Na ta dan bo večina vodilnih ponudnikov internetnih storitev, kot so Google, Facebook, Yahoo … dostop do svojih v
sebin ponudila tudi preko novega protokola. Slovensko združenje za računalniške komunikacije, Internet ISOC-SI sodeluje skupaj z nacionalnimi združenji Internet Society in podjetji Google, Facebook, Yahoo!, Akamai in Limelight Networks pri organizaciji svetovnega dogodka »Internetni protokol nove generacije IPV6« in odprtega 24-urnega preizkusa »Ali tvoj računalnik govori v jeziku IPv6«, ki bo potekal 8. junija 2011.

Cilj omenjenega dogodka je motivirati vse industrijske organizacije – dobavitelje internetnih storitev, proizvajalce elektronskih komponent in operacijskih sistemov ter spletne družbe, da prevzamejo in uporabijo protokol IPv6 in tako s svojimi storitvami zagotovijo uspešen prehod iz IPv4, kateremu je zmanjkalo internetnih naslovov, v novi protokol IPv6. Več informacij je na voljo na naslovu www.isoc-drustvo.si.

Slovensko združenje za računalniške komunikacije, Internet ISOC-SI sporoča, da so Združeni narodi 3. junija 2011 sprejeli deklaracijo, ki dostop do Interneta uvršča med temeljne človekove pravice. Ob upoštevanju dejstva, da je Internet postal nepogrešljivo orodje pri uresničevanju najširšega spektra človekovih pravic, boju proti neenakosti in spodbujanju razvoja ter človekovega napredka, mora zagotavljanje dostopa do Interneta postati prednostno področje v vseh državah.

Tags: , , ,

demo

Laboratorij za odprte sisteme in mreže

  • Jamova cesta 39, 1000, Ljubljana
  • + 386 (0)1 477 3900
  • info@e5.ijs.si