E5 – LABORATORIJ ZA ODPRTE SISTEME IN MREŽE

Ime projekta: Erasmus+ project “DIGIBLEND | Improving adult digital literacy through innovative gamified blended learning”.

Program: Erasmus+

Trajanje: 01.3. 2022 – 01.10 2024

Website: https://digiblend.eu/en/the-project/Namen DIGIBLEND projekta je razviti razviti nov in inovativen pristop k poučevanju in usposabljanju osnovnih digitalnih veščin za ciljno skupino starejših odraslih.

Hitro razvijajoči se digitalni svet še posebej negativno vpliva na strejše odrasle. . Medtem ko mlajši (»digitalni domorodci«) odraščajo s pametnimi telefoni, aplikacijami in internetom, starejši odrasli gledajo na digitalni svet kot nekaj tujega in nekaj kar jim ni blizu in ni del njihovega življenja. Vendar pa digitalne veščine vse bolj postajajo nujne za vsakodnevne dejavnosti. Danes je nujno, da znamo samostojno krmariti po digitalnem svetu in v celoti izkoristiti možnosti tehnologije v vseh vidikih našega življenja.

Uspešno poučevanje osnovnih digitalnih veščin zahteva pristop, ki temelji na potrebah in sposobnostih starejših odraslih. Da bi to dosegli, se zanašamo na uporabo znanih elementov, ki temeljijo na igrah, v kombinaciji z interaktivnim pristopom kombiniranega učenja


Partners:

 1. REGIO VISION    GE
 2. INSTITUT JOZEF STEFAN      SI
 3. ILMIOFUTURO      IT
 4. BELGRADE CITY LIBRARY (BCL)       SRB
 5. DECROLY          ES
 6. CIAPE     IT
 7. KONYA PROVINCIAL NATIONAL EDUCATION DIRECTORATE TR
 8. ETBI (Eduacation and Training Boards Ireland) IR

demo

Laboratorij za odprte sisteme in mreže

 • Jamova cesta 39, 1000, Ljubljana
 • + 386 (0)1 477 3900
 • info@e5.ijs.si